Getuigenis Werner

Dit is mijn 'levens verhaal'.  De dingen die ik meemaakte als tiener.  5 dramatische jaren.
Daarna was ik nooit meer dezelfde. Ik wil het aan jou vertellen.

Ik verzeilde al heel vroeg in het nachtleven. Als tiener ontdekte ik ‘de discotheken’.   Op een woensdagmiddag kwam ik na het schaatsen, wat ik elke week deed, eens in een discotheek en kwam daar zo van onder de indruk dat ik er graag wilde terug gaan.  Heel snel kwam ik zo in het nachtleven terecht.

Van mijn 15e tot mijn 19e jaar leefde ik als het ware in de ‘nachtscène’ in Antwerpen, ik kende vele discotheken in de hele stad en werkt er zelfs al vanaf mijn 15e jaar, voor ik er nog maar wettelijk binnen mocht.

Ik werkte als barman, ook een keer als DJ. Muziek werd werkelijk mijn hele leven. Ook een tijdje in een heel goed kip restaurant “het Kiekeskot”.  Ze hadden de beste kip: “kip Archiduc”, een geweldige roomsaus met Cognac of Whisky (voor zover ik het me herinner), met kleine gebakken aardappeltjes en appelmoes.  Ze waren 24/7 open en midden in de nacht kon je dan daar lekker eten.

_____

In die jaren werd ik ook heel ziek: de ziekte van Crohn.  Ik moest zelfs met school stoppen. De gespecialiseerde arts (1 van de top artsen in België op dit gebied) vertelde me toen dat “ik er aan zou moeten wennen”.  Typisch een ‘professor’, heel diplomatisch maar te onduidelijk, wat hij bedoelde is dat ik nooit meer beter zou worden. Het enige advies was dat ik “mij moest ontspannen en zoveel mogelijk stress vermijden”. Dat verklaart waarom ik me altijd goed voelde met muziek en dansen in al die discotheken.

Ik had het toen nog niet door maar mijn toekomst werd toen al weg geroofd.  Het enige wat mijn leven echt wat vreugde gaf was dansen.  Altijd darmkrampen, nooit meer een gezond en normaal leven, bloed armoede waardoor ik er wat grauw zag, maagzweren en meer … zelfs als tiener al gewrichtspijnen.  Ik had wel 10 verschillende symptomen en altijd diarree, soms wel 20 keer per dag. Ik had een heel kritische periode waarin ik nog amper 37 kg woog, ik kon toen niet eens in bed mijn lakens over me heen trekken.

Het duurde het ook een hele tijd, zelfs 2 jaar, voor ik begon te beseffen dat ik eigenlijk geen toekomst meer had.  Het enige wat ik nog over had was dansen en muziek.  Het is ook merkwaardig dat ik in het weekend me meestal veel fitter voelde.  Het was zoals die professor me had gezegd: “je moet je vooral ontspannen en stress vermijden”.  Alhoewel er goeie momenten waren dat ik eens geen pijn had, was het vooral in het weekend dat ik me beter voelde.   Maar ook dan had ik soms pijn, zelfs in de discotheek, maar mensen zagen dat niet eens aan mij.

_____

Zelfs in de jaren ‘70 en ‘80 waren in Antwerpen verschillende cafés en discotheken die tot ‘s morgens vroeg open bleven.  Sommigen zelfs 24/7. Rond middernacht kwamen er wel eens mensen uit Nederland, uit Rotterdam, omdat in andere steden alles sloot, maar bij ons begon het toen pas.

Gelukkig deed ik nooit aan ‘drugs of drank’, ik wilde alleen maar dansen.  Ook niet op zoek naar seks of vrouwen, want ik verlangde vooral naar echte liefde, het is een wonder dat ik zo was in deze duistere en vervuilde wereld met allerlei verslavingen.

Dansen deed ik de hele nacht door, letterlijk 6 tot 8 uur aan één stuk door, en ik werd ook heel goed.  Er was één discotheek met hele goeie muziek, rechtstreekse import uit de USA, “recht van het vliegtuig” zoals we dan zeiden.  Elke week de nieuwste muziek die in België zelfs nog niet op de radio kwam.  De DJ was een coole Afrikaanse man uit Londen.

Het begon daar pas na middernacht, ik was ook vaak één van de enige blanken maar ik voelde me er helemaal thuis, dit was mijn muziek, en ik was daar eigenlijk toch alleen maar om te dansen en te luisteren.  Ik werd helemaal verzot op geluidssystemen en luidsprekers.  Zelfs nu nog vind ik dat heel boeiend.  Als ik ergens kom dan kijk ik nog steeds naar de geluidsapparatuur.

Ik herinner me dat op een keer Marvin Gaye daar was! Hij woonde toen een tijdje in België en ik had een kort gesprek met hem.  Ik wist niet eens wat ik moest zeggen want té verlegen, maar het was toch bijzonder om hem even te groeten. Hij was heel sympathiek en vriendelijk, helemaal geen “ster allures”, alhoewel hij toch wel een beroemd soul zanger was in die tijd, eigenlijk al van de jaren '60 (als ik me goed herinner).  Ik heb zijn muziek nu nog op Spotify. Helaas stierf hij kort daarna, hij werd vermoord door zijn eigen vader!  Een werkelijk heel erge situatie.  Ik zal zijn stem nooit vergeten. Men zegt dat hij een periode had dat hij Jezus aannam, dat is mogelijk want op 1 nummer noemt hij Jezus, alleen God weet het natuurlijk zeker.

_____

In die jaren maakte ik ook toffe en bijzondere dingen mee, en ik ontmoette best bijzondere mensen. Mijn vader werkte voor de grote “platen maatschappij” CBS.  Ik ging vaak naar concerten en elke week bracht hij tientallen albums naar huis. Na enkele jaren hadden we meer dan 1000 LP’s in huis!

Na sommige concerten gingen we “backstage” en zelfs op restaurant met de popsterren. Op een keer gingen we na een Santana concert op restaurant.  Plots zit je daar dan als 15 jarige aan tafel met die man. Eigenlijk besefte ik ook niet wie dat eigenlijk was, zelfs nu wordt hij beschouwd als één vd beste gitaristen aller tijden, met zijn eigen unieke geluid. Ik wist niet eens wat te zeggen 🤣

Gelukkig was er een jonge blonde gitarist en die was supertof tegen mij. Hij stelde mij helemaal op mijn gemak. Ik heb nog ergens een foto met Carlos Santana. Hij had een uitdrukkingsloos gezicht met grote donkere zonnebril. Blijkbaar zat hij ook in een eindeloos zinloos leven. Het is echt allemaal “fake” in die wereld. Onlangs las ik zijn getuigenis en levensverhaal en toen begreep ik wat ik aan die man zag.  Later kwam Santana ook tot Jezus en ook hij vond rust en zin voor zijn leven ❤️

_____

Pas veel later begreep ik langzamerhand hoe vaak ik in potentieel gevaarlijke situaties terecht kwam. Ik zal je daar een voorbeeld van vertellen:

Op een nacht liep ik in de buurt van het station. Plotseling werd er een man door het raam van een café gesmeten! Overal glas op het trottoir. Maar ik stapte er gewoon over en liep door of het de gewoonste zaak van de wereld was.

Ik had niet door wat een onreine en gevaarlijke buurten dat waren. Had ook niet echt door hoe ik stelselmatig meer en meer gevangen geraakte in dat soort leven. Het begon me te overheersen en ik werd steeds terug gedreven naar “de stad”.  Soms besefte ik dit maar ik kwam er niet meer uit.  De bijbel zegt heel duidelijk dat “als je de zonde doet, je een gevangene wordt van die zonde”, en ik heb dat ook zo meegemaakt.

Ik was eigenlijk heel naïef en open, op die manier ontmoette ik ook steeds allerlei soorten mensen uit alle lagen van de bevolking.  Van rand criminelen tot ondernemers en kunstenaars en begaf me in alle soorten kringen, van de disco naar punkers, rockers, reggae figuren en hippies.  Op één of andere wijze maakte ik overal makkelijk vrienden en dat is nog altijd zo.  Ik wist letterlijk niet waar ik de volgende morgen terecht zou komen.

Op een avond bevond ik me plots tussen de hippies in een huis, iedereen zat of lag op kussens op de grond en er werd een joint doorgegeven, ook dat eens geprobeerd.

Met "nachtleven" bedoel ik letterlijk wat het woord zegt:  ik bleef vaak 24 tot 36 uur wakker en bleef maar doorgaan.  1 keer van vrijdagavond toen de school uitwas ging ik het hele weekend uit tot maandagmorgen en weer op school was.  Twee en halve dag non stop uitgaan, en ergens had ik wel wat geslapen.

Ik had het ook niet door, maar mijn ouders hebben zeker doodsangsten doorstaan, want ze wisten vaak niet waar ik was.  En toch bleef het maar doorgaan.  Pas later en zelfs in recente jaren vind ik dat zo erg, en kan enkel nog aan God zeggen dat het me spijt, alles wat ik gedaan heb in die jaren.  En God is "goed en waarachtig om al mijn zonden te vergeven".

Op een keer ontmoette ik Spaanse zeelui en ze namen me die hele nacht mee op uitstap.  Antwerpen is een hele grote internationale haven, dat brengt allerlei soorten mensen naar de stad. Daarna gingen we naar hun schip en ze lieten me alles zien. Ik kreeg de kajuit van de marconist - een officier dus die heeft een mooie eigen kajuit - en ‘s morgens kreeg ik een heel goed ontbijt!  Toen namen we afscheid en ze betaalden me een taxi terug naar de stad.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar ik had gewoon niet door hoe gevaarlijk ik leefde, want voor het zelfde geld kon er van alles met mij gebeuren.  Het is alsof ik altijd beschermd werd. Later begreep ik dat ook, want het bleek dat God een doel heeft met mijn leven.

_____

Rond mijn 18e levensjaar kwam ik stap voor stap in een toenemende ‘duisternis’ terecht. Reeds als tiener kwam ik in aanraking met de occulte wereld, ook door sommige figuren in datzelfde wereldje. Ik maakte ook demonische toestanden mee en hoorde bijvoorbeeld demonen tegen me spreken en ervoer soms diepe duisternis.

Toen kwam ik in een psychose terecht.  Omdat men niet begreep wat er met mij aan de hand was werd ik plots drie maanden opgesloten in een psychiatrische kliniek. De eerste drie dagen werd ik vast gebonden op een bed in een cel met tralies. Ik werd “plat gespoten” met valium. Het was vreselijk want ik begreep niet eens wat er met mij aan de hand was.

Ik maakte daar hele rare dingen mee, bijvoorbeeld hoorde ik door de radio tegen mij spreken.  Op een keer spraken mensen tegen me en beschreven letterlijk dingen uit mijn leven.  Echte concrete situaties waar zij niets van wisten.  Dit was geen verzinsel en ik kon het niet verklaren, maar het was zeker heel duister.  Ken je de film “Vlucht over het koekoeksnest"? Zo heb ik dat ervaren.

Omdat ik zoveel vreemde dingen heb meegemaakt, ook al die soorten mensen in al die situaties, ook bedelaars op de straat en daklozen, kijk ik niet neer op die mensen. Ook voor al die ‘gevangenen in de psychiatrie’ heb ik liefde en begrip.  Ze zijn niet “gek” hoor, want voor hun is het heel echt wat ze meemaken, alleen is het voor ons onbegrijpelijk, en natuurlijk helemaal vreselijk verkeerd en ziek.

Je moet het hebben meegemaakt om te begrijpen wat die mensen meemaken.  Nu weet ik dat ALLEEN Jezus mensen echt kan genezen en vrijmaken.  Ik heb dit zelf meegemaakt.  Ik weet dat het echt is.

Een jaar later begon ik opnieuw te ervaren dat het verkeerd ging, opnieuw begon duisternis over mij toe te nemen.  Ik wist dat als er niets zou gebeuren het helemaal verkeerd zou aflopen met me.  Alles was duister.  Hoe zou ik hier ooit uitkomen?  Ik herinner me dat ik het op een keer uitriep naar God, terwijl ik niet eens in hem geloofden en niet eens wist of hij bestond: “Waarom heb ik zo'n leven?!?!”

_____

Plotseling kwam ik op korte tijd, op verschillende plaatsen in Antwerpen en grote regio, wel drie keer christenen tegen die allemaal uit hetzelfde kerkje kwamen!  Ze werden allemaal naar me toe gestuurd en ervoeren sterk me over God te vertellen.

Dit is eigenlijk onmogelijk want je moet begrijpen dat er in die tijd niet eens 10 kerken waren in de hele stad, de “grootste stad in Vlaanderen”. De grotere regio had toen al 500.000 inwoners.  Je moest toen bijvoorbeeld in 1982 soms wel 50 km rijden om 1 “evangelisch” kerkje in Vlaanderen te vinden.  Het was dus heel onwaarschijnlijk om zelfs maar 1 wedergeboren persoon te ontmoeten die dan ook nog tegen je over Jezus zou vertellen.  Vlamingen zijn helemaal niet zo vrij om over God te spreken dus dat gebeurde amper of nooit.

Het is een veel langer verhaal deze details zijn belangrijk. Daarom enkele dingen om duidelijk te maken hoe bijzonder dit ging.

Eén van die mensen die me over God vertelde was een “coiffeur” (haarkapper)!  Die werkte in Antwerpen op 50 km van die kerk. Toen ik in dat kapsalon kwam werd mijn vaste kapper plots vervangen door deze man. Hij ervoer plots heel sterk dat hij me over God moest vertellen.  Hij wist niet wat te zeggen en begon gewoon maar te vertellen over zijn goeie vriend die een darm ziekte had!  Ik werd natuurlijk verrast en vertelde hem wat ik had.  Door wat hij me daarna vertelde begreep ik plots dat ook hij een van die ‘christenen’ was.  Toen bleek het dat ze allemaal uit dezelfde kerk te komen en hij was 1 vd jeugdleiders!

Ik woonde toen in het noorden van de provincie Antwerpen.  Op een dag “speelde ik DJ” op het verjaardagsfeestje van een vriend vlakbij mij. Ik bleef er logeren en de volgende morgen werd er aangebeld. Ik was de enige die wakker werd en deed open.  Wie stond er voor de deur?  Een team van “OM”, Operatie Mobilisatie!  Dat is 1 vd grootste internationale evangelisch zendingsorganisaties ter wereld.  Ze vertelden me over Jezus en boden me een bijbel aan.

_____

Rara met welke kerk ze samenwerkten?
JUIST: diezelfde kerk in Kalmthout tegen de Nederlandse grens!

Ze nodigden me uit om eens te komen eten.  Het waren zulke lieve, sympathieke mensen dat ik er graag op inging. Die avond legde een van hen me opnieuw het evangelie uit en ik vond het heel mooi. ik begreep wel dat ze meer wilden maar op dat moment wilde ik dat niet.

Uiteindelijk ging ik eens op bezoek in dat kerkje en ontmoette er verschillende mensen.  Later werkte ik als DJ in een café en op een zaterdagavond kwam er een man binnen die broodjes verkocht.  Ik herkende hem:  ik had hem in die kerk gezien!

Hij heette Marcel Milants, een bekende pionier in Vlaanderen en heel gerespecteerd en geliefd bij velen, hij is helaas enkele jaren geleden overleden.  Hij was 1 vd leiders en God had hem gezegd “ga broodjes verkopen in cafés en discotheken” en opnieuw bracht God me weer in contact met die bijzondere mensen.

Zie je dat zulk een eenvoudige instructie van God zulke gevolgen kan hebben?! Voor mij levens veranderend en 1 vd tekenen dat God er echt is.

Mensen die echt christen zijn en de Heilige Geest hebben worden door God geleid.  Hij brengt hen op de juiste plaatsen.  Romeinen 8:14 zegt het zo "Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods".  Dit is het wat Marcel deed en waarom God hem opnieuw op mijn pad bracht.

Een ander bijzonder detail:  enkele jaren na mijn keuze voor Jezus leidde God me naar een bijbelschool.  Het bleek dezelfde school te zijn die Marcel ook had bezocht.  Hij had me er nooit 1 woord over verteld.  Het was de “leiding van de Heilige Geest”.

Na weer een hele omweg ging ik opnieuw naar die kerk.  Ik ervoer veel liefde van de mensen maar ik zei tegen God (die ik toen niet kende en dus ook niet wist of Hij wel bestond) “ik wil U dienen en alles doen wat u zegt, maar dan moet U wel echt bestaan”.   Ik zei letterlijk “als U bestaat dan wil ik zelfs naar Brazilië gaan voor U”.

Ik kon toen niet beseffen dat wel 30 jaar later een bisschop uit Brazilië in mijn huis kwam.  Hij was op bezoek in Europa en zijn gastvrouw ervoer plots om hem naar mij te brengen.   We beleefden een bijzondere avond en plots zei hij "je moet naar Brazilië komen"!  God vergeet NIETS wat je tegen Hem zegt.

Na een tijdje naar die kerk te gaan gaf ik mijn leven aan Jezus.  Het moment dat ik echt mijn leven overgaf aan God had ik een bijzondere ervaring: ik ervoer letterlijk dat er een zware duisternis van mijn rug werd afgenomen als een zware last van 20 kg.  Ook al besefte ik niet dat ik “zondig was”, plots ervoer ik dat mijn zonden vergeven waren!

Plotseling ervoer ik de glorie van God!
Gedurende twee weken had ik een hemelse blijdschap!

Het was zooo bijzonder. Ik was de hele dag gelukkig en blij.  Het was letterlijk waar de bijbel zegt in 1 Petrus 2:9:  “Hij riep u uit de duisternis tot Zijn wonderbaar licht”

De man die me tot God leidde gaf me ook mijn eerste profetie en zei de tekst uit Jesaja 49:15 “Kan een moeder haar baby vergeten en niet van haar eigen zoon houden? Ook al zou dat kunnen, dan zou Ik u nog niet vergeten”.  Dat raakte me heel diep, want het was ten diepste waar ik naar verlangde.

Een tijd later kreeg sprak iemand een profetie tegen me waarin God tegen me zei “Ik heb heel veel moeite gedaan om je te vinden, het heeft heel lang geduurd maar nu ben je van Mij!”

_____

Zoals ik al zei is het een veel langer verhaal, alle details zijn bijzonder als je het geheel overziet.  Om daar iets duidelijk van te maken vertel ik er enkele dingen over.  Wat ik na mijn bekering meemaakte is echt bovennatuurlijk.

Weet je nog in wat voor duisternis ik leefde?  Vanaf het moment dat ik mijn leven aan Jezus gaf ging dat weg!

Een aantal maanden voor ik mijn leven aan God gaf voelde ik plots die “duisternis” terugkomen en ik wist dat het verkeerd zou aflopen.  Precies op tijd kwam ik in contact met die christenen en die kerk waardoor God in mijn leven kwam.

Toen kwam het moment van dat eerste gebed en die “duisternis” ging van me weg!  Ik werd plots helder en God begon mijn ziel en geest te genezen.  Wat onmogelijk was voor mensen deed Hij gewoon.  Zonder woorden, zonder pastoraat of hulp van mensen.  Het was God zelf, Zijn aanwezigheid in mijn leven en mijn overgave aan Hem.

Het gevolg van echte bekering en de Heilige Geest die dan in je komt wonen en je leven begint over te nemen.  Hoe radicaler je beslissing is, hoe meer je je toewijdt, hoe sneller je verandert, zelfs geneest van een psychiatrische aandoening.  Ik heb het meegemaakt en zag het "voor mijn ogen" gebeuren.  Het is letterlijk LICHT wat in je binnenkomt en bovennatuurlijk geluk en liefde.  Het is GOD ZELF die het dan doet en alles overneemt.

______

Vanaf ik God leerde kennen begon Hij tegen me te spreken en me dingen te leren.  Ik had enkel mijn bijbel en de Heilige Geest.  Ook die fijne kerk met die lieve mensen.  Maar het was vooral mijn “Vader in de Hemel, mijn Jezus en de Heilige Geest” die zo diepgaand in me begonnen te werken.

Ik was heel open en wist 1 ding:  alles wat ik ooit had geleerd, alles wat ik geloofde, moest ik opnieuw onderzoeken. Ik had nu de ware God leren kennen en alles wat Hij zei was waar.

Weet je nog wat ik vertelde over mijn ziekte?
Mijn jeugdleider vertelde me dat God nog altijd wonderen doet!

Dat was zo bijzonder dat ik besloot om dat echt te onderzoeken. Want wat mensen zeiden was niet genoeg.  Dat ze vriendelijk, oprecht en liefdevol waren was niet genoeg om mijn hele leven daarin te investeren.  Ik moest zeker zijn dat God echt was en dat het waar was.  Dus ik ging Hem “zoeken” met al mijn vragen.

Je moet begrijpen dat in die kerk nooit over genezing werd gesproken.  Er waren geen boeken, geen video’s, er was geen internet.  Er was geen enkele manier om over “goddelijke genezing” te leren.  Enkel de bijbel.

Gedurende die eerste drie maanden trok de heilige Geest me diep in de bijbel. Hij leidde me overal naar teksten over geloof en genezing.  Plotseling begreep ik het! In mijn geest was er plots die zekerheid dat God me wilde genezen.  En uit alles wat ik uit de bijbel had geleerd bad ik plots een kort gebed.  Dit is letterlijk wat ik zei tegen God:

“God ik weet dat U alles kan en mensen geneest, dat U het NU wil doen en dat ik het mag vragen.  Ik ben genezen in Jezus’ naam!”

Toen werd ik onmiddelijk genezen!
Op dat moment ervoer ik niets maar die avond besefte ik plots dat ik die hele dag geen krampen had en niets meer voelde van die vreselijke ziekte!

Vier jaar lang had ik elke dag een ander gewicht en wel 10 verschillende symptomen. Alles verdween.  Op één maand kwam ik 10 kg bij en was terug op mijn normale gewicht van voor ik ziek werd!  Door deze indrukwekkende ervaring werd God heel “echt” voor me.

Er gebeurde nog veel meer wonderen.  Ik ontving heel veel waarvoor ik bad, want in de bijbel zegt Jezus in Johannes 14:13 "vraag aan de Vader alles in mijn naam want ik zal het doen en zo zal je zien hoe groot en machtig de Vader in Mij is”.

Jezus zei letterlijk in Marcus 11:24 “Wat je in het gebed (aan God) ook vraagt, je krijgt het als je gelooft dat je het al ontvangen hebt”

In die eerste 6 maanden leerde God me dit allemaal.  Alles heel eenvoudig door de bijbel ÉN de Heilige Geest.  Ik ontving het ene na het andere antwoord op mijn gebeden (mijn gesprekken met God) en alles was echt!

_____

Weet je nog dat ik zo ‘gevangen zat’ in dat nachtleven?
In die eerste maanden zeiden mensen in de kerk verschillende dingen tegen me die ik beter zou stoppen.  Zoals roken, uitgaan en andere dingen.  Ik wist dat het waar was maar wilde die dingen eerst niet stoppen.

Maar op één of andere onzichtbare wijze begon ik te veranderen.  Behoeften en zondige gewoonten begonnen af te zwakken en gingen weg.   De hele drang naar het nachtleven verdween en ik stopte er volledig mee.

Elk onderwerp was een gevecht.  Zoals roken.  Ik was zwaar verslaafd aan nicotine en rookte wel 2 pakjes per dag.  Ik rookte sigaretten, sigaren, pijpen en als het ware alles waar rook uit kwam 😂.

Plots gaf ik me over aan wat God zei.  Na een hevige zware strijd van 2 weken, waarin ik dagelijks besloot te stoppen, God elke keer om vergeving vroeg maar daarna weer herviel en zelfs de peuken uit de vuilbak haalde … WAS DE VERSLAVING PLOTS WEG!  Nooit had ik daarna nog enig verlangen naar een sigaret.  God had me vrijgemaakt.

Pas later leerde ik dat roken en nicotine één van de moeilijkste dingen is om van te ontwennen en dat mensen het verlangen meestal nooit verliezen.

Er zijn nog veel meer persoonlijke ervaringen wat God toen deed.  God is echt en kan alles!

_____

Weet je nog dat ik vertelde over dat team van OM, Operatie Mobilisatie, die aan de deur kwamen om over Jezus te vertellen?   In 2012 ontmoette ik George Verwer, de stichter van OM, één van de grootste wereldwijde zendingsbewegingen.

Ik vond het bijzonder om hem even te spreken en zag werkelijk een echte nederige dienaar van God.  Ik vertelde hem dankbaar dat mede door zijn werk ik ook Jezus leerde kennen en nu ook God dien als zendeling en hij prees God ervoor.  Later hoorde ik hem dat in zijn preek op die conferentie vertellen.

Ik ga je iets HEEL belangrijk vertellen:  JE MOET ALTIJD DOEN WAT GOD ZEGT.

Hij weet precies wie je ontmoet en wat hij tot hun wil zeggen.  Hij is de meest geniale meesterlijke strateeg, zijn plannen zijn volmaakt!

Er is maar één zwak punt en dat zijn WIJ!

God wil enorm veel doen, maar wij moeten hem laten werken.  We moeten Hem door ons heen laten werken.   Zonder dat je het beseft kan je zo heel bijzonder gebruikt worden in zijn reddingsplan. Jij kan een kanaal worden van redding, zodat mensen helemaal vrij worden!  Maar dat zal niet gebeuren als je zwijgt en niet doet wat Hij zegt.

_____

Vroeger had ik een ‘droom’ en je zal lachen:  ik wilde een auto en daarin een koffer met kleding om door heel Europa te reizen en alle discotheken te bezoeken. Hoe bijzonder is het niet dat ik dit nu ook echt doe maar ipv discotheken overal kerken en christenen bezoek in verschillende landen van Europa.

Het is niet bij Europa gebleven.
Ik ben nu een zendeling voor Jezus geworden.
Na mijn “bekering tot Jezus” bleef ik zo'n apart leven leiden, maar nu helemaal voor God!

Pas decennia na die ‘grote ommekeer’ begrijp ik waarom Gods mij zo gemaakt heeft, waarom mijn hele verleden nu voor hem gebruikt kan worden.  OOK JIJ KAN DIT:  God heeft jou gemaakt en weet precies wat jij kan.  God heeft een VOLMAAKT PLAN voor jouw leven en indien je je aan Hem geeft zal je daarin ook echt GELUK vinden!

IEDEREEN IS NODIG in het wereldwijde werk van God en het is het meest bijzondere leven wat je je kan voorstellen!

_____

Als je alles hebt gelezen en helemaal tot hier bent gekomen …

Doe dan dit:  ga zelf met God praten.
Wees echt en jezelf.
Ga het avontuur aan en je zal zelf meemaken waar ik je over vertelde.

God is echt.
Jezus is echt.

Ze zijn vol liefde en willen jouw ook tot hun KIND maken.
Je zal nooit meer dezelfde zijn.
Je zal thuiskomen en echt gelukkig worden.

HET IS BETER DAN IN JE WILDSTE DROMEN
HET IS VOOR HEN DIE HET ECHT DOEN!

Ik wil je hiermee helpen.  Schrijf me een bericht.  Het is geen toeval dat je hier terecht bent gekomen want net zoals in mijn leven zoekt God ook jou.  Je hebt Hem nu gevonden want Hij spreekt tegen jou door al deze woorden.

Jezus zegt tegen jou “Als zware lasten op je drukken en je vermoeid bent, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven”. (Mattheus 11:28)

Jezus is er en Hij is echt.
Je moet Hem enkel zoeken en dan zal je Hem vinden.

_____

Werner Van Suetendael, ‘kind van Papa God’ en schrijver op zoek naar kostbare waarheid ❤️